Polski Fiat 126

Ez egy 1988-s polski amit a méhtelepre vitték volna ha én nem veszem meg és mentem meg már több mint 1 éve!! Azóta sok minden jót és rosszat okozott nekem de ettől fügetlenül nagyon jó kis verda!! Tervben van hogy fellesz újítva és rendszám lesz rajta de sajnos az nagyon sok pénz és idő ami sajnos nincs meg:(!
megvételkor polírozás után! A motor mostanában új szelepfedéllel! Garázsban pihen!! kilométeróra állás!! Szép kis belső sok munka van benne hogy így nézzen ki!! Jelen állapot!

Legfrissebb bejegyzések az autóról

Túra és egy kis finomítás

Hivatalosak voltunk vendégségbe a gyöngyösi rokonokhoz , a hét eleji időjárás szerint jó időt mondott , így hát ugy döntöttünk hogy kispolszkival vágunk neki az útnak. Az időjárás viszont péntekre nem volt velünk rendes. Szinte szakadó  eső volt egész péntek reggel és délelőtt aztán mikor enyhült az idő elindultunk , mivel már nagyon beleélte magát mindenki hogy Polskival megyünk. Legalább az ablaktörlő is dolgozott egy kicsit. Hárman sok cuccal fullon volt az autó végülis. :D Tele tankoltuk a jobbik shelles benzinnel aztán indulás. A kis öreg még ennyi idő után is tud meglepetést okozni mert meglepően jól ment ennyi cuccal is. A 80-85s tempót simán bírta ahoz képest hogy az első nagyobb útra mikor elvittük a 60-on nem nagyon akart fentebb lépni! :D Tehát teljesen megvoltam elégedve az autóval és meglepően egyre jobb tempót diktál a kis gép ,a 34-et lassan betöltve! :) Mikor oda értünk letörölgettem és még egy nagy , befűtött garázst kapott ahol felszerltem rá egy kis finomságot , jutalmat. :) (képek) Mióta nállam van az autó (lassan 2 éve) azóta ez volt a második esős útja! 
Zama @ . 6 fotó . Szólj hozzá!

Új családtag várás!

Idén nyáron se fogok untakozni hiszen veszek egy Matcboxot ismét! Egy ismerőstől jött a telefon hogy van megint eladó polskija biztos forrásból! Ezt tudtam is mivel az első piros pókot is tőle vettem. Elmentünk hát megnézni és kipróbálni. A kaszni teljesen le volt fényezve valamikor régen és a rozsda már elég rendesen eszi ,de most ez nem is fontos. Ami a lényeg hogy vadonatúj fék rendszer van benne és bivaj erős napi használatos motor! Az előző tulaj elmondása szerint 120at megy ami nekem a narancssárga öreg után nagyon furcsa volt :D Valószínűleg ezzel a kijelentéssel nem is hazudott az előző tulaj hiszen a próba körön is kiderült mikor 40-nél kérte a kettest!!!!!!!!! A motor gyári szóval egy igazi kis méregzsákkal lesz dolgom! :D A papírjait még intézik szóval még csak a jövő hét folyamán kerul hozzám az autó! 
Zama @ . 3 fotó . 4 komment

Apró de látványos haladás!

A motorteret aránylag szépen sikerült kipucolni szerintem. Persze lehetne szebben is de látszik az eredetiség és hogy a motor még soha nem volt kivéve az autóból!!  Holnapi nap folyamán aknára fogok állni az autóval és megtekintem aluról mert minden beállás után ott van egy pici olaj folt és ezt kéne kideríteni honnan jön! 
Zama @ . 2 fotó . 2 komment

Ismét haladtunk valamit!

Ismét haladás a piros szörnyteggel a motort váltót kivettük és mivel a kormányművet is eladtam így azt is muszáj volt kivenni igaz nem akartam mert most így irányíthatatlanná vált! Amivel szívtunk is mivel az iskolámban Diáknap volt és az egyik osztály kölcsönkérte erre az alkalomra! A trélerre való fejutatatás egy igazi erő próba volt! :D A diáknapon eléggé nagy sikere volt mindenki tologatta emelgette meg mindent csinált vele! Ezzel megy el az időm sajnos a narancsra sajnos nem nagyon jut időm mert arra is kéne de ha a pirossal végzek remélhetőleg a jövő héten szétvágva lent lesz a méhbe! :(
Zama @ . 8 fotó . 2 komment

Folytatás!! :(

A képek sajnos önmagukért beszélnrek ! :( :(
Zama @ . 8 fotó . Szólj hozzá!

Hátsó gumi bak csere!

Ezt a szerelést már rég óta tervezem mert már nagyon ráfért a csere amit a képek is mutatnak! Nem lett volna egy hosszú mutatvány a csere ha nem lett volna szétrohadva az egész!! :( Tehát 1 órába telt mire leszedtem az egyiket úgy hogy ne törjön szét az a rohad lemez!! Sajnos csak az egyiket tudtam kicsrélni mert nem volt idő a másikra! A csere szerencsére olcsó volt mert a kettő darab 880Ft volt a Báró Kernél!
Zama @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

Semmit nem fogott

Először írok de nem ez az első probléma ami az autón lett kijavítva! A kézifék semmit nem fogott ezért ezt orvosolni kellet !! Reggel rögtön neki is állltunk. Kerék levétele után ltszot hogy a kötél eléggé elvan rozsdásodva.  :( és az is bebizonyosodott hogy az állító csavaron húzni nem lehet!
Így egy okos ki megoldást kellet keresni! Ami egy drót volt! Kézzel előrébb húztuk és ami rés keletekeztt ott körbe tekertük dróttal és így feszesebb lett a kötél! A másik oldalon szerencsére nem volt elrohadva és tudtunk rajta húzni így ez oldal gyorsan megoldó! Már fog a kézifék nagyon jól!! ;)

Zama @ . 1 fotó . 2 komment