Archívum: 2015 (5)

Tevékenységtérkép

Ennyi!

Hát ennyi volt szétbontottam a masodik pirosat is. Kaszniára csodák csodájára volt érdeklődő de nem merem oda adni senkinek mert még a végén kiesne belőle valaki :D  Szóval marad nállam és vágjuk szét mert kb másra se lenne jó. Még a hátuljábol se tudom megcsinálni a kanapét annyira gáz! :( 

Változások!

Hát ennyi volt a kis pirosnak már elkezdett bomlani! :( Mivel felthetően jön a következő Polski így hát kell a hely :D Mivel egyre többet megyek az autóval egyre jobban bebizonyosodik hogy aki ezt a motort elviszi az nagyon jól fog vele járni! Eddig amit mentem vele maxon az 100km/h volt de csak azért mert elfogyott az út :D :D  
Egyenlőre még egyben van az autó de lassan már meghirdetem és remélhetőleg a vásárlók kérésére szét kell bonatni méregzsákot! 
Majd meglátjuk mi lesz a sorsa ;)  

Garázsolás és "modernizálás"

Már elég rég írtam blogot a kis autóról pedig egy pár dolog történt vele a legutóbbi bejegyzés óta. 
Először is a fékmunkahengerekkel való hatlmas szívás ami egy több hétig tartó tortúra volt mire sikerült kicserlni! Nem a szétszedéssel vagy az összerakással volt a gond mert az 3 csavar :D Hanem az alkatrész beszerzés! 
1. próbálkozás: Báró ker Budapest kinéztem nagyon nem is drága! Apum elhozta Pestről semmi posta nem kellett. Dirket szóltam elsőt kérjen emelje ki nagyon hogy elsőt adjon! Hát a hatlmas hozzá értésnek és szaktudásnak köszönhetően ezt a Báró ker eladójának nem sikerült pedig a kivett régi darab is ott lett neki adva hogy "ILYET KÉREK!!!!" de nem sikerült. Mindegy vissza vitte vissza adták a pénzt.
2. próbálkozás: A nagy Bárdi autóalkatrész! Ismerősön keresztül 50%os kedvezménnyel nevetséges áron sikerült hozzá jutni a márkás Cifam munkahengerekhez viszont itt se sikerült elsőt adni. És mondták hogy más nincs is! 
3.sikeres próbálkozás : Lavina autónál sikerült jó minőségű és szintén egy 40%os kedvezménnyel hozzá jutni a már jó fékmunkahengerkhez! :D  
A roppant nehéz beszerelés megtörtént le lett légtelenítve és kész is valamivel jobban fognak a fékek de ami miatt a csere volt hogy már eresztették az olajat és kicsit fogtak is! 

A másik pedig , hogy a retro kis magnó 30 év szolgálat után megadta magát és cserére szorult! :( És hát kapott egy ultra modern több SD kártyát és USBt , CDt olvasó hifit szóval egy Sonyi kazettás magnót ami szerintem még mindig abszolút korhű az autóban. 

A kis öreg pedig ennyit megérdemelem hogy szőnyegen álljon ha már ugyís többet áll mint megy! A képeken kicsinek tűnő garázs valójában kicsi egy kispolszkinak való körübelül, viszont 7 méter hosszú! Ez hely pedig még nincs kihasználva ezért rengeteg sok ötlelet van már ami megvolsításra vár. Természetesn csak kispolszkis dolgokbol pl. kanapé , fotel! 

Szóval ezeket kapta a 34. szülinapjára a kis öreg amit május 28.-án tölt! 

Túra és egy kis finomítás

Hivatalosak voltunk vendégségbe a gyöngyösi rokonokhoz , a hét eleji időjárás szerint jó időt mondott , így hát ugy döntöttünk hogy kispolszkival vágunk neki az útnak. Az időjárás viszont péntekre nem volt velünk rendes. Szinte szakadó  eső volt egész péntek reggel és délelőtt aztán mikor enyhült az idő elindultunk , mivel már nagyon beleélte magát mindenki hogy Polskival megyünk. Legalább az ablaktörlő is dolgozott egy kicsit. Hárman sok cuccal fullon volt az autó végülis. :D Tele tankoltuk a jobbik shelles benzinnel aztán indulás. A kis öreg még ennyi idő után is tud meglepetést okozni mert meglepően jól ment ennyi cuccal is. A 80-85s tempót simán bírta ahoz képest hogy az első nagyobb útra mikor elvittük a 60-on nem nagyon akart fentebb lépni! :D Tehát teljesen megvoltam elégedve az autóval és meglepően egyre jobb tempót diktál a kis gép ,a 34-et lassan betöltve! :) Mikor oda értünk letörölgettem és még egy nagy , befűtött garázst kapott ahol felszerltem rá egy kis finomságot , jutalmat. :) (képek) Mióta nállam van az autó (lassan 2 éve) azóta ez volt a második esős útja! 

Új családtag várás!

Idén nyáron se fogok untakozni hiszen veszek egy Matcboxot ismét! Egy ismerőstől jött a telefon hogy van megint eladó polskija biztos forrásból! Ezt tudtam is mivel az első piros pókot is tőle vettem. Elmentünk hát megnézni és kipróbálni. A kaszni teljesen le volt fényezve valamikor régen és a rozsda már elég rendesen eszi ,de most ez nem is fontos. Ami a lényeg hogy vadonatúj fék rendszer van benne és bivaj erős napi használatos motor! Az előző tulaj elmondása szerint 120at megy ami nekem a narancssárga öreg után nagyon furcsa volt :D Valószínűleg ezzel a kijelentéssel nem is hazudott az előző tulaj hiszen a próba körön is kiderült mikor 40-nél kérte a kettest!!!!!!!!! A motor gyári szóval egy igazi kis méregzsákkal lesz dolgom! :D A papírjait még intézik szóval még csak a jövő hét folyamán kerul hozzám az autó!