Archívum: 2014 (15)

Tevékenységtérkép

Egy kis szépülés és egy kis kirándulás

Egy nagyon kis apró szépség hibát javítottunk ki nem mintha olyan nagy probléma lenne de szúrta a szemem :D És egy kis kirándulás képei igaz kicsit hamarabb kellett volna fotózkodni mikor még vannak a fákon levelek de ígyis elég jó képek lettek szerintem.

Kész lett!

Hát végül nem olyan lett az asztalka mint ahogy az előzö blogba leírtam és a képeken van hanem sokkal szebb. Mivel a teteje kapot egy szép füst üveget ami rá lett ragasztva a belsejébe pedig egy ledes lámpát és a lyukakon nagyon jól kiszűrődik a fény és nagyon jól néz ki! Szerintem. De dontse el magának mindenki. KÉPEK! 

Kis asztal

Egy kis kreatívkodásba fogtam! Sikerült elintézni a garázst hogy a nevemre kerüljön az előző tulaj kipakolt így hát felszabadult a nagy hely. Hát persze hogy be kell rendezni!! Mivel? Persze hogy Kispolszki alktrészből készült bútorból :) Így hát neki is fogtam az elsőnek ami egy kis asztalka lesz polski motor blokkból (mert egy egész motort nincs szivem feláldozni ilyenre) Tehát minden cucc adott elképzelés a következő: Lepucolni lecsiszolni matt feketére lefújni es a képeken pedig a kinézet meg fél kész állapotban! Ha kész lesz jönnek a képek :)

2 dolog hiánya miatt ez lett! :(

Az autót levittük az a autóklubbhoz és ahogy meglátták rögtön megijedt minden ott dolgozó hiszen mi jöttünk vele és nem az előző tulaj a kis öreg bácsi! Miután tisztáztuk a dolgokat hogy csak  megvettünk az autót és a bácsi jól van közöltük mik a szándékaink az autóval rögtön elkezdték nézegetni az autót de nem is olyan sokaig hiszen már jol ismerték! Aztán mondták hogy van még bőven tisztogatni valo az autón de végülis nem is ugy vittem oda hogy OT képes kinézetbe mert kicsit piszkos volt meg stb! De végül eléggé egyhangú családi döntés után a 80ezer forintos vizsga díjra jelenleg nem volt keret így meg ott voltunk gyorsan át is gurítottuk műszakin de az se volt könnyű :D Így hát az a pénz és az idő amit rákellett volna még fordítani az autóra hiányzott de nem várjuk meg a két évet hogy leteljen szépen lassan haladgatunk és megprópáljuk ismét! :) Addig is szépülünk tisztulunk javulunk!! :)  

Hatalmas öröm!!!

Kicsi munka és bánom hogy még csak most csináltam meg a szelep hézag állítást és a gyertya cserét!  Természetesen furcsaságban nem volt hiány! Az első rögtön a gyertya közötti hézag ami fele volt a gyári értéknek! :D A másik pedig nem a fele de majdnem a szelepek is ilyen szarul voltak beállítva! Tehát gyertya csere és hézag állítás után természetesen kipróbáltuk rögötn az autót és rögtön érezhető volt hogy sokkal de sokkal jobban húz mind eddig!! Aminek nagyon örülök! :)  

Szerelés nélküli javulás!!

Mint írtam a talin voltak problémák. Először is eltort az ékszíj tárcsát tartó egyik csavar! Kicseréltem nem volt egy nagy meló! A másik pedig a km spirál amibe már beltörődtem hogy cserélni kell meg elkezdtem keresni is de hála az égnek csak valami "érintkezési" probléma volt mert óránál szétszedtem kihuztam a "belét" láttam hogy nincs elszakadva de gondoltam majd aknárol szédszetem alurol is lehet ott a baj! De nem!! :) Össze raktam, szép vasárnapi napos idő volt így elővettük a kocsit elmentünk vele kocsikázni és el is felejtettük nézni az órát egyszer csak oda kapom a fejem és szépen működik a km óra és a km számláló is!! Szerencsére!! Így hát ujra hiba mentes a kis kocsi :)  

Hiba nélkül nincs tali!

Csütörtökre kész lett a fényező az elejével szerencsére és szép autóval tudtunk menni a talira! Előző nap szépen lemostuk belsejét nagy nyomású levegővel kifújattuk majd kiporszívóztuk és persze bepakoltam a szükséges életmentő felszerelést az útra! Szombat reggel 6:30kor indultunk Egerből a cél pedig Salgótarján volt. Az oda úton semmi probléma nem volt az autó még mindig kicsit lusta hiszen a 34 év alatt nem nagyon lépték vele túl a bűvős 50est ezért  mi se nagyon mentünk vele kényelmes 70es tempó volt! 8 órakor értünk a szállásra lepakoltunk majd a csapattal indultunk a Somoskői Várhoz majd ebéd és utána egy kis felvonulást követően meg néztük Salgótarjánba meg néztünk egy bánya múzeumot. Nap végén mikor már csak a hotelhez kellett volna felérni egyszer csak elkezdett füstölni az autó és az emelkedő kellős közepén kellett megállni és megnézni hogy mi történt. Szerencsére semmi különös csak a szelep sapka esett le vissza raktam és mehet tovább csak olajos lett megint minden :P Másnap reggeli után Hollóköre indultunk  ami szitén egy kissé problémás út volt mert elkezdett az autó nagyon csúnyán járni de a hűtéssel nem volt semmi nem füstölt csak csúnya hangja volt nagyon. :( Meg álltunk aztán azt mondták hogy biztos a ventillátor beleér a burkolatba ami lehet nem bírja ki egerig de amig megy addig menjünk vele! Így is tettünk majd mégegyszer megálltúnk azért mert valaki lemaradt és ez volt a szerencse mert engem zavart a probléma és persze megint hátra mentem elkezdtem hallgatózni és figyelni mi lehet a baj. És észre is vettem hogy elég furcsán forgog az ékszíj mintha laza lenne leállítottam és megláttam hogy az ékszíjtárcsát tartó csavar eltört. Szerencsére ez egy helyben ideiglenesen orvosolható probléma volt és Egerig probléma se volt vele nagyon jól ment a kis autó!
A találkozón persze nagyon jól éreztünk magunkat az időjárás lehett volna kicsit jobb is de jó volt ez így úgy se láttot ennyi esőt az autó az elmúlt 30 évben :D  Ahogy haza értünk rögtön kapott egy alapos külső belső takarítást és megint csillog :)

Felni pipa

Szombaton végre kész lettek a felnik és 2 és fél hét felbakolt állapot után végre kerékre került az autó. Időm nem volt sokat foglalkozni vele mert már ma vittük is a fényezőhöz az elejével. Annyi időm volt ami fontos volt és kicsit idő igényes de, abból a szempontból hogy aknára állni meg stb kinlódás. Egy rugalmas persely csere a váltó olyan mint az új hála az égnek és aluról egy kis tisztogatás. :) A felni színe szerintem jó lett és szép munka (képek). A csavarok egyenlőre ezüstök de majd galvanizáltatva lesznek csak még nem volt idő. 

Egy kis akadály!

Csütörtök délután hívott a homokszóró hogy vigyük a felniket hozzá és szombatra kész is lesz. Nagyon örültem neki csak egy gond volt hogy az autón voltak és gumival együtt! :D Tehát gyorsan lekellett kapni utána elvinni gumishoz és kérte a homokszóró hogy mossam is le nagyjából. Majd  pénteken érkezett a telefon hogy gond van. :( Egyszerűen bármilyen magas nyomásra veszi fel a szórót nem hozza le a gyári fényezést. :D Így hát szombat reggel hatalmas rohanásba kezdtünk mert kromofágot kellett vinni a mesternek. De a régi kromofág ami igazán jó már nem engedik a forgalmazását! :D Így hát bekellett érni azzal amit tudunk venni! Ez  azt jelenti csúszúnk megint az  idővel mert a fényezőhöz csak a jövő hét második felében tudjuk vinni a felniket aztán az elejét meg kitudja mikor!? :P

Hirtelen haladás!

Az autót tegnap vittük le a karosszériáshoz és ma délelőtt már kész is lett! Így hirtelen haladásnak tűnt mivel úgy volt viszi is fényezőhöz de a fényezőkhöz befutott egy nagyobb meló és csak a jövő héten tudják vállani. :(  Ez azt jelenti mikor ráérnék és kész lenne a fényezés tudnék haladni a felnikkel de hát így nem fogok tudni mivel a hátunkon nem tudjuk átvinni az autót! :D Gyulának köszönöm szépen az alkatrészeket: :) Szerintem szép munka lett! :) (képek)

Valami elindult!

Hát hol is kezdjem? :D Legutoljára a motor takarításáról tettem fel képeket ami már szerintem kész van de sose lesz mivel mindig találok valamit ami szúrja a szemem. Majd még le lesz véve a motort tartó hátsó elem és az is le lesz szépen takrítva! De ami a legfontosabb hogy jövő héten megy az autó kasznishoz utána pedig fényezőhöz remélhetőleg ez el is intéződik a jövő héten és minél hamarabb hozzá tudok fogni a felnikhez amihez már megérkeztek a gumik amire letudjuk majd engedni az autót! Tehát jó időre ki lesz "vonva a forgalombol". :) Az autót közben elkezdtem polírozni hiszen aki már látta az ajtó törés vonalától lefelé sokak szerint fújva volt az autó mi azt a választ kaptuk be párásodott az alvázvédő szerintem pedig mindkettő és így jött létre egy ilyen piszkos matt felület sajnos :( de azt mondtak géppel nem érdemes mert lehet még nagyobb kár lenne benne ha a gépi polír túl erősnek bizonyúlna. Így hát maradt a kézi és láss csodát olyan fényes lett a felület hogy a légy is seggen csúszik rajta :D Lengyelben járó és járt kollégáknak pedig köszönöm az alkatrészeket amiket beszaereztek igaz még nincs nállam de majd meg lesz :D Egyenlőre ennyi ha kész lesz a fényezés akkor írok és rakok képeket is :)

Vezeték szívás!

Mai nap tehendője a az autóba bele barmolt kapcsolok végleg kiiktatása mert a két kis lámpa ki lett húzva a kivágott vakdugóból és a vezetékeket ott hagytam ai nagyon nagy hiba volt hiszen valamamelyik összeért és elkezdett füstölni menet közbe! Amit nem is nagyon értettem mert szabad vezeték nem volt mert mindkettő végén egy pici izzó volt! Megállva gyorsan leszakítottam az áram forrásól és semmi kárt nem tett a csomagtartóba! Végül ma hatalmas genyózás és vezeték keresgélés után össze állt! Rengeteg fölösleges vezeték került ki! Borzasztó miért kellett így szétbarmolni az előző tulajnak :( De már nem fenyeget hogy kigyullad :D  

Apró de látványos haladás!

A motorteret aránylag szépen sikerült kipucolni szerintem. Persze lehetne szebben is de látszik az eredetiség és hogy a motor még soha nem volt kivéve az autóból!!  Holnapi nap folyamán aknára fogok állni az autóval és megtekintem aluról mert minden beállás után ott van egy pici olaj folt és ezt kéne kideríteni honnan jön! 

OT gyanus!!

A narancssárga öreg OT-s lesz ha minden igaz júliusban!! Igaz nem polski kolléga nézte meg de egy ismerős aki a KPM-nél dolgozik és ezzel foglalkozik!! Azt mondta nem látja akadályát a vizsgán való átmeneteelnek!! Persze nem jelen állapotba fog vizsgázni hiszen így nem áll készen de nem is kell rá költeni több száz ezret!! A belsőben még kell 2 vakdugó és egy csomagtartó nyitó ami már meg van szerencsére!! :) Kivülről egy teljes polír és az elején lévő apró sérülést kell eltüntetni ami nem egy nagy munka!! Plusz egy kis motor tér csinosítás és a felnihez gyári színű festéket kevertetni majd lefújni!! Természetesen nagyon örülnék neki ha ez megvalósulna!! Ha ebben a vakdugós dologban bárki tudna segíteni es van neki azt nagyon meg köszönném!! :) És ha megkapja az OT vizsgát akkor ha nem tévedek ez lesz a negyedik vetrán minősítésú kispolski!?