Archívum: 2013 (6)

Tevékenységtérkép

Szelepfedél csere!

A tali után a lyukas szelepfedél problémát orvosloni kellett még szerencs hogy maradt a régi polskiból! :) A csere már meg volt de még mosásra nem volt időm sajnos :(  de majd meg lesz az is! Ezért a képen is látszik milyen szépen csillog minden az olajtól! :D

Megjártuk az őszi találkozót!

Az autóval ez volt  az első nagy utunk így kiváncsi voltam hogy teljesít! :) Az út során kijöttek azok a hibák amiknek ki kellett jönnie! :D It gondolok arra ami kicsit érthetetlen hogy lyukas lett a szelepfedél! :D Ami pedig nem meglepő de akkor is meglepedés ként ért minket az az ékszíj szakadása volt! Ezen kivűl semmi probléma nincs az autóval! A szelepfedél probléma is orvoslva lett  a mai nap folyamán! Lehet rajta érezni hogy kissé el van lustulva mivel nem nagyon volt használva az előző tulajnál ha volt is akkor csak itt városon belül! A táv Eger-Hajdúböszörmény volt. Ez út során az autó egy olyan 5,5 fogyasztást produkált 70-80-as tempónál ami szerintem egész jó! Nagyon jól éreztük magunkat jó kis társoság ez a polskis társadalom! :)  

Ismét haladtunk valamit!

Ismét haladás a piros szörnyteggel a motort váltót kivettük és mivel a kormányművet is eladtam így azt is muszáj volt kivenni igaz nem akartam mert most így irányíthatatlanná vált! Amivel szívtunk is mivel az iskolámban Diáknap volt és az egyik osztály kölcsönkérte erre az alkalomra! A trélerre való fejutatatás egy igazi erő próba volt! :D A diáknapon eléggé nagy sikere volt mindenki tologatta emelgette meg mindent csinált vele! Ezzel megy el az időm sajnos a narancsra sajnos nem nagyon jut időm mert arra is kéne de ha a pirossal végzek remélhetőleg a jövő héten szétvágva lent lesz a méhbe! :(

Hátsó gumi bak csere!

Ezt a szerelést már rég óta tervezem mert már nagyon ráfért a csere amit a képek is mutatnak! Nem lett volna egy hosszú mutatvány a csere ha nem lett volna szétrohadva az egész!! :( Tehát 1 órába telt mire leszedtem az egyiket úgy hogy ne törjön szét az a rohad lemez!! Sajnos csak az egyiket tudtam kicsrélni mert nem volt idő a másikra! A csere szerencsére olcsó volt mert a kettő darab 880Ft volt a Báró Kernél!

Semmit nem fogott

Először írok de nem ez az első probléma ami az autón lett kijavítva! A kézifék semmit nem fogott ezért ezt orvosolni kellet !! Reggel rögtön neki is állltunk. Kerék levétele után ltszot hogy a kötél eléggé elvan rozsdásodva.  :( és az is bebizonyosodott hogy az állító csavaron húzni nem lehet!
Így egy okos ki megoldást kellet keresni! Ami egy drót volt! Kézzel előrébb húztuk és ami rés keletekeztt ott körbe tekertük dróttal és így feszesebb lett a kötél! A másik oldalon szerencsére nem volt elrohadva és tudtunk rajta húzni így ez oldal gyorsan megoldó! Már fog a kézifék nagyon jól!! ;)